Wees kritisch naar je mobiele website!

Wees kritisch naar je mobiele website!


Je hoort het overal om je heen: “Je moet een mobiele website hebben anders doe je niet meer mee”. Het gemak van informatie opzoeken via je mobiele telefoon is iets wat de meeste mensen dagelijks doen. 

In ons vak zien wij vaak dat er een prachtige website wordt gemaakt welke op een desktop er grandioos uitziet! Dit moet zeker weten klanten opleveren en dat is natuurlijk wat je als ondernemer wilt. Op de vraag of hij responsive is, dus mobiel geschikt, antwoorden ze eigenlijk allemaal bevestigend. Er zijn namelijk hele mooie CMS systemen die automatisch je website responsive maken. MAAR heb je er weleens over nagedacht dat mensen een mobiele website heel anders lezen/screenen dan een website via je desktop? 

Wij merken dat hier nog veel aandacht aan besteed moet worden en dat een mobiele website superbelangrijk is. De vormgeving, informatie die je verschaft en het gemak van de mobiele website is cruciaal! Om je hierbij te helpen hebben wij alvast vijf belangrijke tips voor je waar je rekening mee kunt houden bij een goede mobiele website:

1. Houd de inhoud kort en eenvoudig. Het lezen van lange paragrafen vereist concentratie, iets dat mobiele gebruikers vaak niet hebben.

2. Mobiele bezoekers scrollen meestal maar 2/3 van je website af. Plaats dus jouw belangrijke boodschap binnen deze marge. 

3. Mobiele bezoekers, en dit geldt overigens ook voor desktop bezoekers, kijken als eerste naar de linkerbovenhoek van het scherm. Plaats daar dus iets pakkends.

4. Zorg voor plaatjes of bewegende beelden die matchen met de inhoud, het kan er nog zo leuk uitzien maar als de korte tekst niet overeenkomt verlies je de bezoeker. 

5. Korte, maar harde koppen trekken meer aandacht. 

Kortom, is jouw mobiele website wel helemaal klaar voor deze tijd? Kijk er kritisch naar of stuur ons een bericht en dan kunnen we er samen naar kijken! 

 


Geplaatst op 01/05/18

Is 3029 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..