Het nut van SSL certificaten!

Het nut van SSL certificaten!


Wat moet je nu weten over SSL certificaten?

Overal op internet lees je over de noodzaak van een SSL certificaat en dat je er een moet hebben voor je website, maar wat is dit nu precies? Maakt je geen zorgen, we kunnen je goed uitleggen wat SSL-certificaten zijn en waarom jouw website er een zou moeten hebben.

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) wordt gebruikt om de gegevens die op jouw website zijn verzameld te coderen om de informatie van je gebruikers te beschermen. Website-URL's met SSL-certificaten worden weergegeven als https://www.website.com, terwijl onbeveiligde websites worden weergegeven als http://www.website.com. Veel webbrowsers bevatten ook een hangslotsymbool of noteren 'Beveiligd' naast de URL om websites met SSL-certificaten te identificeren. Als je website online formulieren heeft of persoonlijke gegevens zoals rekeningnummers verzamelt, zal je wel een SSL certificaat moeten toevoegen aan je website. Zo bescherm je namelijk de persoonsgegevens die je registreert.

Hoe zit het met SEO?

Evenzo, als je druk bezig bent met je zoekmachine rankings (en wie niet ?!), zou je ook moeten overwegen om een SSL-certificaat toe te voegen aan jouw website. In 2014 begon Google met het opnemen van beveiliging als onderdeel van haar ranking-algoritme en begon de voorkeur te geven aan websites met SSL-certificaten. Google kondigde in januari 2017 aan dat het begon websites zonder SSL-certificaten weer te geven als "Niet veilig" in de zoekresultaten. Als jouw website als onveilig is gemarkeerd, zullen zoekers veel minder snel op je website klikken nadat ze een Google-zoekopdracht hebben uitgevoerd, wat kostbaar verkeer kost. Een toegevoegde bonus: websites met SSL-certificaten worden ook sneller geladen, wat de gebruikerservaring en rankings in zoekmachines verbetert!

Hoe kunt je jouw website beschermen? Registreer eenvoudig jouw domeinnaam bij Terdis Webhosting en selecteer een gewenst webhostingpakket. Bij ons krijg je namelijk standaard een gratis SSL certificaat die je kunt plaatsen op je website. Wil je een uitgebreidere SSL certificaat dan kun je deze direct aanschaffen! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem een kijkje op onze website en verkrijg direct een SSL certificaat!
Geplaatst op 20/02/18

Is 3468 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..