10 tips om goede website teksten te schrijven!

10 tips om goede website teksten te schrijven!


Al vele jaren ben ik SEO-specialist waardoor ik weet hoe jij met jouw website hoger in Google kan komen. Vaak zie ik websites die qua design helemaal aansluiten bij de huidige tijd, maar als ik vervolgens de website inhoudelijk ga bekijken, word ik soms erg verdrietig. Het uiterlijk van je website is net zo belangrijk als de teksten die je plaatst op je website. Je websitebezoekers triggeren om op jouw website te blijven en als het even kan producten en diensten bij je afnemen, wie wil dit nou niet!?

 

Om je hierbij een handje te helpen, heb ik de 10 belangrijkste tips voor perfecte websiteteksten voor je op een rijtje gezet!

 

Tip 1 – Schrijf eenvoudig en gebruik alinea’s.

Niets leest zo lekker als een overzichtelijke pagina die verdeeld is in kopjes. Op deze manier word je op een fijne manier door de pagina met websiteteksten geleid. Gebruik geen vaktaal of moeilijke termen, want hier haken mensen gewoonweg op af. Een goede websitetekst schrijven begint bij het kennen van je doelgroep en wat hen interesseert.

 

Tip 2 – Gebruik duidelijke titels en koppen.

SEO teksten zijn superbelangrijk voor je Google rating en met het gebruik van titels en goede koppen, kun je jouw concurrentie al een stapje voor zijn. Met heading tags zoals H1, H2, H3, H4, H5 en H6, maak je een goede structuur op je webpagina. Google leest je websitepagina dan beter en vindt het extra goed als je hiermee gewerkt hebt, waardoor je hoger in Google komt. Daarnaast is het voor de bezoeker ook een fijne methode om je websiteteksten te lezen.

 

Tip 3 – Denk goed na over je welkom boodschap.

Op het moment dat je een website bezoekt dan is de eerste indruk het belangrijkste. Dit bepaalt in 97% van de gevallen of ze direct afhaken om verder de speuren op je website. Gebruik nimmer ‘Welkom…’, dit is not done! Probeer een emotie op te roepen bij je websitebezoeker, zodat hij getriggerd wordt om verder te lezen.

 

Tip 4 – Stel een aantal zoekwoorden vast en ga ermee aan de slag.

Bij het schrijven van websiteteksten moet je jezelf altijd de vraag stellen: “Met welke vraag/term wil ik met deze pagina in Google komen?”. Als je deze vraag hebt beantwoord, is het raadzaam om deze zoekwoorden zoveel mogelijk te laten terugkomen in de tekst.

 

WIL JIJ JE WEBSITETEKST OOK HELEMAAL SEO READY!? WIJ REGELEN DIT VOOR JE!

 

Tip 5 – Gebruik actieve zinnen in plaats van passieve.

Hier komt hij weer, gebruik korte en actieve zinnen! Dit fleurt mensen op en ze zijn zelf ook actiever aan het lezen doordat we ons dingen kunnen inbeelden en eigen maken. Websiteteksten schrijven is een vak apart, maar dit is zeker een tip die je in acht moet nemen voor goede websiteteksten.

 

Tip 6 – Maak je websitetekst aantrekkelijk met afbeeldingen.

Afbeeldingen maakt je tekst levendiger en dan is het leuker om te lezen. Daarnaast verduidelijkt het jouw boodschap. Je kunt de wereld schrijven over die hele mooie telefoon, maar met een foto erbij wordt de websitetekst ‘echter’ en kunnen mensen zich verplaatsen in jouw websitetekst.

 

Tip 7 – Korte opsommingen zorgen voor duidelijkheid.

Wanneer je wil dat iemand de voordelen van jouw product of dienst direct uit je websitetekst kan opmaken, is het heel handig om een opsomming te maken. Als websitebezoekers namelijk jouw tekst aan het scannen zijn, dan zullen ze dit niet overslaan. Het is namelijk kort genoeg om te lezen en daarmee kunnen ze gelijk polshoogte nemen van de positieve punten aan jouw product of dienst.

 

Tip 8 – Maak links in je websiteteksten.

Een goede link in je websitetekst zorgt ervoor dat mensen nog meer websitepagina’s gaan lezen. Hiermee bedoel ik geen links zoals klik hier, maar bijvoorbeeld “Wil je jouw website laten bouwen? Wij regelen dit voor jou”.

 

Tip 9 – Wat is het doel van je tekst?

Begin gelijk met de conclusie of een korte samenvatting van de tekst. Zo weten je bezoekers direct waar jouw websitetekst over gaat en hoeven ze niet te gissen of geïrriteerd te raken wanneer er onduidelijkheid heerst.

 

Tip 10 – Beperk taal- en spellingsfouten in je websiteteksten.

Niets is erger dan allemaal spellingsfouten in je websiteteksten. Misschien valt het jezelf weleens op, maar iedere website bevat een paar spellingsfouten. Het blijft uiteraard mensenwerk en dit is op zich niet erg, maar zorg ervoor dat je er wel alles aan doet om dit te beperken. Laat je geschreven websiteteksten lezen door derden en gebruik een spellingscontrole.

 

Heb je hulp nodig bij het schrijven van websiteteksten?

Wij helpen je graag en kunnen je goed adviseren bij het schrijven van eigen websiteteksten.

 


Geplaatst op 12/12/17

Is 2209 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..