Wat is SEO en moet ik dit gebruiken?

Wat is SEO en moet ik dit gebruiken?


De afgelopen tijd hebben wij veel helptickets ontvangen van jullie met de vraag wat SEO eigenlijk inhoudt en waarom je het zou moeten gebruiken.

Voor alle duidelijkheid, het is niet iets wat je moet gebruiken maar het is wel een tool die wij adviseren te gebruiken. 

 

SEO staat voor ‘Search Engine Optimalization’ en in de volksmond noemen we het: zoekmachine optimalisatie. Kortgezegd houdt het in dat je een website op een dusdanige manier probeert te bouwen/in te richten dat je bovenaan in Google (een zoekmachine) komt wanneer mensen een product of dienst die jij levert googelt.

Google is eigenlijk niets anders dan een vraag-antwoord functie. Je wilt iets weten en googelt jouw vraag. De zoekresultaten moet deze vraag beantwoorden en via deze methode kom je dus om websites terecht. Bij het maken van jouw SEO is het dus van groot belang dat je bewust wordt van wat jouw potentiele klanten zullen intypen in een zoekmachine. Het is natuurlijk een rare gewaarwording als ik een recept zoek voor appeltaart en ik vervolgens resultaten krijg van Google voor het maken van lasagne. Denk dus goed na over de klantvraag.

Grofweg kan SEO op drie verschillende manieren worden ingezet, namelijk:

1. Zoekmachines lezen jouw website en houden hierbij bijvoorbeeld rekening met jouw URL’s. URL’s met rare tekens zal een zoekmachine minder goed herkennen dan bijvoorbeeld www.terdis-webhosting.nl/blog.php. In deze URL staan geen rare tekens zoals = - %&. Hou er dus rekening mee tijdens het website bouwen dat je duidelijke teksten schrijft en hierbij ook de juiste woorden toepast.

2. Het is belangrijk de content/inhoud op jouw website zo strategisch mogelijk is ingericht op relevante keywords. Het verwerken van de zoekwoorden in de titel, tussenkopjes en inhoud van de alinea's zorgen ervoor dat je website beter gevonden wordt. Let op (!), Google houdt wel in de gaten dat je dit niet overmatig doet.  

3. Linkbuilding is ook een belangrijk onderdeel voor jouw SEO. Als je veel links van externe webpagina’s naar gerelateerde pagina’s op jouw website hebt dan scoor je hoger in de zoekmachines. Het leuke hiervan is dus dat wanneer derden jouw product of dienst afnemen en op hun website hier iets over vermelden met jouw website erbij!

 

Ik hoop dat bovenstaande iets meer duidelijk maakt waarom SEO belangrijk is voor jouw website en mocht je er zelf niet uitkomen? Er zijn genoeg partijen die je hierbij kunnen helpen en kijk ook eens bij Google Analystics, dit is een handige tool hiervoor!

 


Geplaatst op 18/07/17

Is 3205 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..