Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar ik het meeste van walg zijn die websites die opgericht zijn door vrouwelijke ondernemers en de vrouwen in het bedrijfsleven steunen met ‘vrouw en macht’.

 

Hoe zij ooit op dit idee zijn gekomen of wat de gedachtegang erachter is? Voor mij is het een raadsel. Stel je voor dat onze mannen op een vrijdagavond in de kroeg bedenken om mannensites op te zetten die de man als werkende moet ondersteunen en de vrouwen niet toelaten in deze organisatie? Qua soap zou dit wel een boeiend script zijn ‘De strijd der seksen’ of zoiets. 

 

Laten we even nadenken over een artikel wat het CBS in 2016 plaatste over startende vrouwen die een inhaalslag maken ten opzichte van de startende mannen. Zij stellen in hun artikel “De overlevingskans van hun bedrijf (lees vrouwen) is vrijwel even groot als die van een mannelijke ondernemer met een vergelijkbaar bedrijf”.  Dit wordt nergens onderbouwd of toegelicht in het artikel, dus moeten we dit voor waar aannemen? Veel interessanter lijkt mij om te kijken hoeveel procent van de ondernemers binnen 3 jaar failliet is gegaan en dan de vergelijking te trekken hoeveel procent hiervan man of vrouw is geweest. Vervolgens te kijken hoeveel procent van de gefailleerde ondernemer weer een nieuwe onderneming start. Misschien besluiten vrouwen wel sneller om in loondienst te gaan na een faillissement en blijken ze aan het einde van de rit wel meer succesvoller te zijn geweest. Wie zal het zeggen!

 


Geplaatst op 24/06/17

Is 2125 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

WAAROM IS EEN WEBSITE ZO BELANGRIJK?


Wist je dat elke bezoeker die voor het eerst op jouw website komt jouw website beoordeelt binnen 10 seconden?Het is dus van groot belang dat je website een goede eerste indruk maakt en dat voor de bezoeker meteen duidelijk is waar je site over...

Deel dit artikel

Reacties..