4 tips voor het aanschaffen van een goedkope domeinnaam

4 tips voor het aanschaffen van een goedkope domeinnaam


1 - Wees niet tevreden met een ‘bijna precies wat ik zocht’ naam.

Dus als jouw favoriete naam al geclaimd is probeer dan niet creatief te zijn met (rare) koppeltekens. Ten eerste gaan mensen dit niet onthouden en ten tweede is het moeilijk duidelijk te maken als je de site vocaal wilt promoten.

 

2 - Koop van een betrouwbare registerhouder

Hoewel er honderden plaatsen zijn waar je een domeinnaam kan registeren is het onverstandig van een kleine en onbekende aanbieder te kopen.

De kans dat een kleine registerhouder failliet gaat of om andere reden stopt met zijn werkzaamheden is klein, maar waarom zou je dit risico nemen? Het gebrek aan een (goede) klantenservice is waarschijnlijk een grotere bedreiging van je website. 

 

3 - Koop een domeinnaam voor minimaal 2 jaar

Er is een aantal redenen om voor langere termijn te kopen. De eerste is dat je de prijs voor die periode vastzet. Zodat je volgend jaar niet voor een verassing komt te staan als je wilt verlengen. Verder beloont Google je inzet met een hogere zoekrangschikking. 

 

4 - Lees de kleine lettertjes

Sommige goedkope domeinnaamregisters bieden gratis registratie aan als het voor privegebruik is, andere vragen hier 12 euro per jaar voor. Het is belangrijk dat je appels met peren vergelijkt als je naar verschillende aanbieders kijkt! Wat zijn de voorwaarden van elke aanbieder?

Met deze tips moet het zeker te lukken zijn om een (heel)goedkope domeinnaam aan te schaffen. Wat voor tips heb je zelf?


Geplaatst op 06/09/17

Is 1626 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..