Meer over domeinnamen

Meer over domeinnamen


Domeinnamen hebben een lang nummer met punten als (bezoek-)adres, beter bekent als het IP-adres. Omdat zo’n nummer lastig te onthouden is en allesbehalve sexy is, zijn daarvoor de domeinnamen bedacht.

Hiermee heb je een eigen, unieke naam op het internet. Meestal worden deze domeinnamen gebruikt voor websites en Blogs. Maar je kunt ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk mailadres, bijvoorbeeld info@jouw-websiteadres.nl.

Een leuke toevoeging is het “domeinnaamextensie”, oftewel het Top Level Domein. Daarmee kan je populaire afkortingen van een land zoals; .nl, of .be aangeven, maar denk ook bijvoorbeeld aan .shop of .com. Er worden voortdurend nieuwe extensies op de markt gebracht.

*Ons advies; als je de .NL (liefst samen met de .COM en/of .EU) kunt krijgen, zou dit zeker aan te bevelen zijn om als eerste keuze te nemen. In het geval dat je ook buiten Nederland wilt opereren, is het een goed idee om je domeinnaam alvast met de relevante landcodes te registeren. Deze kan je in eerste instantie dan laten doorverwijzen naar je hoofddomein.

Interessante weetjes: In 1986, op 25 april, is de eerste Nederlandse landcode, .nl door Piet Beertema geregistreerd. Tot 1996 was het Piet Beertema die alle “.nl” domeinnamen registreerde voor derde. Hij kreeg toen tot wel 700 aanvragen per maand. Samen met Ted Lindgreen en Boudewijn Neederkoorn hebben zij de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) in 1996 opgericht. Deze stichting ging vanaf dat moment het “.nl” domein beheren. Tegenwoordig zit er in de portefeuille van deze stichting meer dan 4.000.000 domeinnamen.


Geplaatst op 23/08/17

Is 2034 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..