Domeinnaam kiezen!? Hierbij enkele handige tips.

Domeinnaam kiezen!? Hierbij enkele handige tips.


Ben je op het punt gekomen om een eigen domeinnaam te kiezen? Leuk! Het klinkt allemaal simpel en dat is het ook, als je er maar goed over nagedacht hebt. Wil je aan jouw domeinnaam slechts een e-mailhosting aan koppelen of wil je een website bouwen? Graag geef ik enkele tips die je kunt meenemen bij het kiezen van jouw domeinnaam. 

1. Denk na over je extensie
Wil je voornamelijk opereren in Nederland? Het is dan een logische keuze om voor .nl te gaan. Als je van plan bent om ook jouw website te promoten in het buitenland, dan is het altijd handig om de extensie van het betreffende land te kiezen en/of een .com extensie te nemen. Ik adviseer altijd om een .nl en .com te nemen en dan een van beiden te laten doorlinken naar jouw hoofddomeinnaam. Zo ligt je focus direct in zowel Nederland als het buitenland. 

2. Neem een keyword domeinnaam
Het is handig om een domeinnaam te kiezen die een zoekterm bevat welke relevant is voor jouw website. Als je bijvoorbeeld wokpannen verkoopt, dan is het voor jouw zoekresultaat in Google al een voordeel als Wokpan in jouw domeinnaam is verwerkt. 

3. Vervang geen letters voor cijfers
Niets is zo verwarrend als cijfers in een domeinnaam die je uitspreekt als een normaal woord. De meest voorkomende hierin zijn de cijfers ‘2’ en ‘4’. Dit kun je namelijk op vele manieren uitspreken, zoals to, two, four, for. Het zou toch zonde zijn als je een commercieel gesprek voert en jij jouw website doorgeeft maar de prospect het verkeerd noteert. 

4. Gebruik geen populaire taal in je domeinnaam. 
Je spreekt hiermee eigenlijk maar een beperkte doelgroep aan, namelijk de mensen dit gebruiken en dit zijn voornamelijk jongeren. Daarnaast kan het verwarring geven over hoe je jouw domeinnaam spelt. Het komt niet professioneel over en het zou ongewenst zijn als je hierdoor bezoekers kwijtraakt doordat men de normale spelling hanteert en bij een concurrent terechtkomt. 

5. Kies een eenvoudige domeinnaam. 
Zorg ervoor dat jouw domeinnaam niet op verschillende manieren is te spellen. Kies voor een duidelijke en korte domeinnaam, waarbij het direct duidelijk wordt wat de inhoud van jouw website zal zijn. 

6. Kies andere extensies erbij. 
Zoals bij tip 1 al kort aangegeven, adviseer ik altijd om meerdere extensies en domeinnamen af te nemen. Je kunt iedere extra domeinnaam doorlinken naar jouw hoofddomeinnaam. Als jouw website succesvol is, is het voor concurrenten aantrekkelijk om soortgelijke domeinnamen en extensies te kopen zodat zij mee kunnen varen op jouw succes. Voorkom dit onmiddellijk door direct meerdere domeinnamen te kiezen. 

 

Heb jij nog extra tips? Laat het mij weten en dan kunnen we deze er nog bijzetten!

 

 

 


Geplaatst op 21/07/17

Is 2146 x gelezen

Vergelijkbare artikelen

WAT GEBREURT ER ELKE 60 SECONDEN OP HET INTERNET?


Vraag jij jezelf weleens af hoe vaak social media en het Internet per minuut wordt gebruikt?Wij hebben hier gisteren een onderzoekje naar gedaan en kwamen schokkende maar zeer interessante en leuke cijfers tegen!

Stopt het ooit met de ‘vrouwelijke’ ondernemer hype?


Tegenwoordig zie je overal blogs en cijfers voorbij komen dat er meer vrouwelijke ondernemers komen die de wereld gaan veroveren ten opzichte van het vroegere beeld dat de vrouw thuis blijft bij de kinderen en de man het geld verdient. Hetgeen waar...

Deel dit artikel

Reacties..